Ga naar inhoud

5G multibandveiling start op 29 juni


tokoroko

Aanbevolen Berichten

5G multibandveiling start op 29 juni

t-shirt-jonampsoren-430x400.jpg

De veiling van frequenties voor 5G start maandag 29 juni aanstaande. Dat heeft het Agentschap Telecom bekend gemaakt. Naar verwachting worden de vergunningen nog in de zomerperiode verstrekt.

Met de veiling van de benodigde frequenties, specifiek 700 MHz, 1400 MHz en 2100 MHz, wordt ruimte beschikbaar gemaakt om aan de nog altijd groeiende datavraag te voldoen.

De veiling vindt plaats via een elektronisch veilingsysteem. Voorwaarde is dat de deelnemende marktpartijen over maximaal 40 procent van het totaal aan beschikbare frequenties moeten kunnen beschikken. Hierdoor heeft Nederland ook in de toekomst minimaal drie aanbieders van snelle mobiele communicatie: KPN, Vodafone en T-Mobile.

Net als andere netwerken moet 5G in Nederland aan strenge internationale normen voldoen. Het Agentschap Telecom meet op meerdere plekken of aan de blootstellingslimieten voldaan wordt.

Foto T-Mobile

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.