Ga naar inhoud

KRCO tevreden over uitrol lokale DAB+-netten


tokoroko

Aanbevolen Berichten

KRCO tevreden over uitrol lokale DAB+-netten

DAB

De KRCO,de belangenorganisatie voor lokale commerciële radio,is positief gestemd over de uitrol van de 22 lokale DAB+-multiplexen. Bijna twee maanden na de eerste vergunningverlening door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, is de helft van de netwerken al in de lucht.

KRCO tevreden over uitrol lokale DAB+-nettenAls medebedenker van het plan om als lokale commerciële partijen gezamenlijk te gaan uitzenden in samenwerking met de lokaal publieke omroepen op de lokale DAB+ laag 6, zijn wij positief gestemd over de voortvarendheid waarmee gezamenlijke partijen goede afspraken met elkaar maken”, aldus de KRCO.

Momenteel schieten de lokale DAB+-nettenals paddenstoelen uit de grond.  “De geplande periode van maximaal 6 maanden, welke gesteld in de vergunning als aanzetverplichting, zal zo het ernaar uitziet dan ook ruimschoots bij de meeste partijen gehaald gaan worden” verwacht de KRCO.

De leveringen van apparatuur voor de DAB+-multiplexen verloopt door de coronacrisis hier en daar wat moeizaam. Maar wie had het ook kunnen voorspellen toen we deze plannen samen met het Ministerie van Economische Zaken (EZK) en het Agentschap Telecom (AT) bespraken, dat er een wereldwijde pandemie zou uitbreken waarbij vele mensen moeten vechten voor hun leven en de gehele maatschappij ontwricht is.

Inmiddels gaat dit alweer een stuk beter. “Inmiddels komt de levering van zenders, antennes en filters gelukkig weer goed op gang en worden de materialen uit o.a. Italië met spoed geleverd. Gezien de reguliere levertijden van 8 tot 12 weken voor filters mogen we nog niet klagen dat er al lokale DAB+-zenders in de lucht zijn, al is het hier en daar met tijdelijk beperkt uitzendvermogen.

KRCO tevreden over uitrol lokale DAB+-netten

Volgens de KRCO is de uitrol van deze 22 netwerken een goede leerschool voor 2022 al de hele nieuwe verdeling in werking treed en er ook meer ruimte is voor lokale radio op digitale etherradio. “We zijn blij met het aantal lokale commerciële partijen welke nu al een vergunning hebben verworven en voorzien wel een grote behoefte aan commerciële ruimte binnen de nog uit te rollen DAB+-multiplexen.

Door vooral positief met partijen als EZK, AT en NLPO (belangenvereniging lokale publieke omroepen, red.) samen te werken valt er heel wat te winnen”, stelt de belangenvereniging. “Gelukkig staan wij als KRCO positief tegenover de huidige ontwikkelingen en hopen dat we samen bewijzen dat lokaal commercieel, net zo normaal is als regionaal en landelijk commercieel.” [Radio.NL]
Foto: Radio.NL

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.