Ga naar inhoud

BnnVara onderzoekt vriendjespolitiek en machtsmisbruik


tokoroko

Aanbevolen Berichten

BnnVara onderzoekt vriendjespolitiek en machtsmisbruik

Medianieuws

In het tv-programma 'Opstandelingen' van BnnVara probeert Sophie Hilbrand de vinger op de zere plekken van de lokale democratie te leggen. Vriendjespolitiek lijkt namelijk de meest voorkomende oorzaak te zijn waarom burgers in opstand komen.

BnnVara onderzoekt vriendjespolitiek en machtsmisbruikSophie Hilbrand onderzoekt zwakke plekken in lokale democratie van Almelo, Moordrecht, Bloemendaal, Enschede, Ermelo en Zaanstad

Ze gaat in 'Opstandelingen' kijken waarom burgers in opstand komen tegen hun gemeentebestuur? Waar is het mis gegaan en hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen?

De ene burger krijgt alles voor elkaar, de ander niets. Ook machtspolitiek is een verschijnsel dat mensen tot wanhoop drijft. Sophie probeert samen met de opstandelingen en bestuurders de kern van het probleem te ontrafelen.

Sophie over het niet meewerken van gemeentebestuurders: “Daar begrijp ik niets van. Je hebt toch als volksvertegenwoordiger de plicht om iets te zeggen op het moment dat er zoveel onvrede is en mensen zich gekwetst en onrechtvaardig behandeld voelen? Wegduiken versterkt dat gevoel alleen maar, is mijn ervaring nu. Als makers hebben wij het er dan ook niet bij laten zitten.

Het nieuwe seizoen van het tv-programma Opstandelingen is vanaf donderdag 4 juni om 20.30 uur wekelijks te zien op NPO 2. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.