Ga naar inhoud

Zwitserland: coronahulp voor commerciële radiostations


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Zwitserland: coronahulp voor commerciële radiostations

Medianieuws Zwitserland: coronahulp voor commerciële radiostations

Zwitserse commerciële radio- en televisiestations kunnen rekenen op een financiële injectie van de overheid om de coronacrisis te overleven. In totaal trekt de Zwitserse regering bijna 54 miljoen euro uit om de media te hulp te schieten. Ruim 28 miljoen euro is bestemd voor radio en televisie.

Net als in vele andere landen hebben ook Zwitserse radio- en televisiestations hun reclame-inkomsten in zien storten door de coronacrisis.

Om te voorkomen dat zenders omvallen krijgen de stations noodhulp van de overheid. Lokale commerciële radiostations met een FM-vergunning kunnen rekenen op 457.000 euro.

Voor niet commerciële lokale radiostations komt het bedrag op ruim 136.000 euro.

Lokale commerciële tv-stations met meer dan 938.000 euro aan operationele kosten per jaar, krijgen eenmalig bijna 846.000 euro.

De coronahulp komt bovenop de subsidie die diverse commerciële radio- en tv-stations elk jaar al krijgen van de overheid. Dit omdat commerciële radio en tv in de dunnere bevolkte gebieden vaak niet rendabel te exploiteren is en de overheid pluriformiteit belangrijk vindt.

Ook dag- en weekbladen krijgen eenmalig coronahulp van de overheid. Gedurende zes maanden worden de kosten voor de bezorging via de Zwitserse post voor hen betaald. In België is het overigens al heel gewoon dat de overheid de kosten van de dagbladenbezorging via de post betaald. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.