Ga naar inhoud

Jeroen van Inkel: Radiodeejays moeten dikke olifantenhuid hebben


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Jeroen van Inkel: Radiodeejays moeten dikke olifantenhuid hebben

Medianieuws

Door de komst van social media moeten radiodeejays tegenwoordig stevig in hun schoenen staan. Dit stelt Jeroen van Inkel in een interview met Karlijn Meinders van BNR. “Je moet wel een hele dikke olifantenhuid hebben vandaag de dag met alle commentaren via app, email en social media.”

Jeroen van Inkel: Radiodeejays moeten dikke olifantenhuid hebbenVolgens de ochtenddeejay van NPO Radio 5 is dat enigszins zorgwekkend.

“Ik maak me wel zorgen over jonge mensen die net beginnen en misschien nog helemaal niet die dikke olifantenhuid hebben.

Die dan heel enthousiast vol overgave beginnen en met hun hele ziel en zaligheid een programma in elkaar draaien om vervolgens tijdens het programma een paar lullige twitterberichten tegen te komen over zichzelf.

Ja, dan moet je sterk in je schoenen staan en dat is wel een dingetje.

Zelf geeft Van Inkel aan daar langzaam in meegegroeid te zijn. “Vroeger kreeg je ook alleen een briefkaartje van iemand. En daar was ik dan ook best van onder de indruk.”

Gelukkig zijn niet alle reacties negatief en zitten er ook veel positieve reacties tussen. “Gelukkig wel. Dat vond ik dan wel een soort van balans en helemaal als het overwegend positief is wat mensen laten horen. Maar het is natuurlijk altijd die ene negatieve reactie die dan net even onder je huid kruipt en die je dan onthoudt.”

Voor radiomakers is het dan ook de kunst om hier mee om te leren gaan. “Creatieve mensen zijn vaak ook gevoelige mensen en het is echt lastig als iemand volkomen ongeremd over jou tekeer gaat.”

Van Inkel leest niet alle reacties meer die binnenkomen. Dat laat hij aan zijn producer over. “Die zit er gewoon tussen als een filter.” Deze haalt de berichten eruit waar Van Inkel iets mee kan. En dat hoeft niet alleen positief nieuws te zijn. “Er mag zeker ook commentaar zijn, maar wel op een normale manier.” [Radio.NL]
Foto: video still Instagram

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.