Ga naar inhoud

Veel steun Ziggo: geef niet toe aan eisen FOX Sports’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Veel steun Ziggo: geef niet toe aan eisen FOX Sports’

De Nederlandse vereniging van kabelgebruikers Coax is enkele weken geleden met een poll begonnen om te peilen of Ziggo moet toegeven aan de eisen van FOX Sports.
 
 

Binnenkort geen live Feyenoord in De Kuip bij Ziggo?

Foto ProShots

Inmiddels gaat het aantal deelnemers aan de poll richting de 1700 deelnemers. Een dergelijk aantal wordt bij professionele marktonderzoeken als representatief gezien. Coax onderzoekt in de poll of Nederlanders bij het tv-abonnement van iedereen €2,50 per maand duurder moet worden voor de kanalen van FOX Sports of dat het abonnement van FOX Sports fors duurder alleen voor voetballiefhebbers die behoefte aan FOX Sports hebben.

 

Ziggo

VodafoneZiggo en Eredivisie Media & Marketing (EMM) – waarin Disney een meerderheidsbelang heeft – voeren op dit moment moeizame onderhandelingen over een nieuwe distributieovereenkomst voor FOX Sports bij kabelbedrijf Ziggo.  EMM wil dat VodafoneZiggo voor iedere abonnee van bedrijfsonderdeel Ziggo een bepaald bedrag per maand moet betalen voor de doorgifte van FOX Sports na 1 augustus. Dit is dezelfde overeenkomst die EMM met alle overige distributeurs – waaronder ook de Ziggo-concurrenten KPN en T-Mobile – heeft. VodafoneZiggo is echter naar het lijkt principieel tegen het betalen voor abonnees die zelf geen FOX Sports-abonnement willen kopen. De afdracht de EMM voor de doorgifte van FOX Sports vraagt, wordt in de distributiewereld gekscherend Eredivisiebelasting genoemd.

 

Abonnement

Een handtekening onder een nieuwe overeenkomst voor FOX Sports kost VodafoneZiggo meer dan honderd miljoen euro per jaar. Een bedrag die volgens het bedrijf niet terug is te verdienen zonder dat het abonnement van iedere abonnee – ook die niet van Eredivisievoetbal houden – in prijs moet worden verhoogd. En daar zijn de deelnemers aan de poll van belangenvereniging Coax het faliekant mee oneens. Bijna 85 procent wil niet iedere abonnee van Ziggo extra gaat betalen voor de blijvende doorgifte van FOX Sports. Zij zien meer in het fors verhogen van het FOX Sports Eredivisie-abonnement, zelfs richting de dertig euro per maand. De uitslag van de poll wijst dus duidelijk uit dat de meeste deelnemers vinden dat wie kijkt dan maar meer moet betalen om FOX Sports het hoofd boven water te laten houden.

 

FOX Sports weg?

Sportmarketeer Chris Woerts liet vorige week al weten dat hij aanwijzingen heeft dat VodafoneZiggo met meer dan negentig procent zekerheid stopt met de doorgifte van FOX Sports als EMM blijft vasthouden aan de afdracht voor iedere abonnee die van het Ziggo-netwerk gebruik maakt.

 

 

Bron@TotaalTV.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.