Ga naar inhoud

Blijven Discovery en Eurosport bij Canal Digitaal en Online.nl?


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Blijven Discovery en Eurosport bij Canal Digitaal en Online.nl?

M7 Group kondigde een maand geleden aan dat de zenders van Discovery Network op 1 juni gaan verdwijnen bij Canal Digitaal en Online.nl.
 
 

Blijven Discovery en Eurosport bij Canal Digitaal en Online.nl?

Foto: Eurosport

De aankondiging van het verdwijnen van zenders als Discovery, TLC, Animal Planet, Investigation Discovery (ID) en Eurosport door M7 Group was nodig vanwege Nederlandse regelgeving. Twee dingen waren direct al duidelijk: zowel M7 Group als Discovery Network speelde het onderhandelingsspel op het scherpst van de snede. Inzet van het conflict is de hoogte van de distributievergoeding die Discovery Network voor doorgifte van haar zenders van M7 Group verlangt. Niet alleen voor de Nederlandse markt maar voor alle Europese markten waarbinnen M7 Group aan consumenten tv-diensten verkoopt.

 

BBC

M7 Group zette de onderhandelingen verder onder druk om op voorhand vervangende zenders aan te kondigen. Het gaat om de zenders BBC One en BBC Two (alleen OTT en IPTV) alsmede BBC First en BBC Entertainment (OTT, IPTV en satelliet). Bij dit vervangend aanbod kan een aantekening geplaatst worden. Canal Digitaal had op een bepaald moment omwille van concurrentie deze zenders op enig moment toch moeten toevoegen aan het zenderaanbod. Satellietconcurrent levert namelijk sinds enige maanden BBC First aan klanten. Canal Digitaal levert aan een aantal serviceproviders via koperdraad en glasvezel via IPTV tv-diensten. Dit is onder meer bij Online.nl, Freedom Internet en Tweak het geval. Bij veel concurrenten van deze serviceproviders zijn de zenders BBC One, BBC Two en BBC First al langere tijd in het zenderaanbod actief. Discovery Network speelde het spel op haar beurt hard door de afgelopen weken regelmatig een melding in beeld te brengen dat de eigen zenders vanaf 1 juni niet meer bij Canal Digitaal en Online.nl te zien zijn.

 

Gesprek of onderhandeling?

Maar beide partijen lieten direct na het bekend worden van het verdwijnen van de zenders de deur voor elkaar op een kier. M7 Group verving de term onderhandeling voor gesprek. Discovery Network liet aan weten dat de deur voor M7 Group altijd open staat. Naar nu blijkt heeft M7 Group de open deur van het Europese hoofdkantoor van Discovery in Amsterdam gevonden om het gesprek beter te kunnen voeren. Of het gesprek inmiddels weel tot onderhandeling is opgewaardeerd, is moeilijk te zeggen. Beide partijen zijn tegen Totaal TV – overigens begrijpelijk – niet spraakzaam. M7 Group houdt de kaken stijf op elkaar. Discovery Benelux laat weten dat over dit onderwerp geen mededeling kan worden gedaan, “behalve dat wij er alles aan doen om onze zenders beschikbaar te houden voor Canal Digitaal en Online.nl klanten.” En dit laatste lijkt erop te duiden dat beide partijen tot de laatste dag (zondag 31 mei) naar een oplossing te zoeken om uit de impasse te komen.

Bron@TotaalTV.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.