Ga naar inhoud

Minister Slob verlengt Steunfonds lokale media


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Minister Slob verlengt Steunfonds lokale media

Medianieuws

Lokale omroepen en huis-aan-huiskranten kunnen langer gebruik maken van overheidssteun om de coronacrisis door te komen. Minister Slob van media stelt nog eens 24 miljoen euro beschikbaar voor het “Tijdelijk Steunfonds Lokale Informatievoorziening.”

Minister Slob verlengt Steunfonds lokale mediaHierdoor kunnen lokale media tot het einde van het jaar gebruik maken van het Steunfonds.

Over de voorwaarden en aanvraagprocedure verschijnt binnenkort meer informatie op de website van Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ).

Eind april wees het SVDJ al 9,3 miljoen euro aan kredieten toe aan 181 lokale omroepen en 410 huis-aan-huisbladen. Dit was voor een periode van drie maanden: van 15 maart tot en met 15 juni. Het geld dat met de eerste ronde nog niet was opgemaakt, zo’n 1,6 miljoen euro, wordt momenteel ingezet om ook andere lokale media te ondersteunen, zoals lokale nieuwswebsites.

Omdat er vanwege de crisis ook na 15 juni nog behoefte is aan financiële ondersteuning, wordt het Steunfonds verlengd tot het einde van het jaar. Net als in de vorige twee rondes wordt de regeling uitgevoerd door het SVDJ, dat momenteel samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkt aan de voorwaarden en aanvraagprocedure. Hierbij wordt rekening gehouden met ervaringen uit de vorige rondes.

Het Stimuleringsfonds streeft ernaar om de regeling op 15 juni open te stellen. [Radio.NL]
Foto: Arenda Oomen / Rijksoverheid

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.