Ga naar inhoud

Radiostation platgebrand tijdens rellen in Minneapolis


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Radiostation platgebrand tijdens rellen in Minneapolis

Medianieuws

De Spaanstalige radiozender La Raza (KMNV) in Minneapolis is compleet uit de lucht nadat de radiostudio donderdagavond werd platgebrand tijdens rellen. Honderden demonstranten gingen de straat op vanwege de dood van de 46-jarige George Floyd, maar dat liep compleet uit de hand.

Radiostation platgebrand tijdens rellen in MinneapolisFloyd overleed vorige week nadat een agent tijdens zijn arrestatie acht minuten lang met zijn knie op de nek van de man drukte, ondanks dat hij al geboeid was.

Beelden hiervan doken op op sociaal media. De bij de arrestatie betrokken agenten zijn inmiddels ontslagen.

In een flink aantal Amerikaanse steden wordt al dagen lang geprotesteerd tegen het extreme geweld dat de politie toepast tegen zwarte Amerikanen.

Het is namelijk niet het eerste voorval in de VS waarbij de politie tijdens een arrestatie van een zwarte man meer geweld lijkt te gebruiken dan normaal.

Toen de aanklagers in Minneapolis donderdag aankondigden nog niet te hebben besloten of de agent die de nek van Floyd dichtdrukte vervolgt gaat worden, liepen de demonstraties in Minneapolis volledig uit de hand. Bedrijven werden geplunderd en ook een politiebureau werd in brand gestoken.

Radiostation platgebrand tijdens rellen in Minneapolis

Vlak bij dit politiebureau is ook de radiostudio van La Raza gevestigd en ook hier ging de fik er letterlijk in. Het duurde echter een flinke tijd voor de brandweer veilig kon gaan blussen met als gevolg dat de studio volledig is verwoest en het radiostation uit de lucht is.

Wanneer La Raza haar uitzendingen weer kan hervatten is nog onduidelijk. Andere radiostations hebben hun reservestudio al aangeboden aan La Raza. [Radio.NL]
Foto: video still Facebook

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.