Ga naar inhoud

Officieel: Oostenrijkse overheid geeft toestemming voor Formule 1-races


dreka

Aanbevolen Berichten

Officieel: Oostenrijkse overheid geeft toestemming voor Formule 1-races.

Prachtig nieuws vanuit Oostenrijk. De minister van gezondheid heeft groen licht gegeven aan de Red Bull Ring en de Formule 1 voor het organiseren van twee Formule 1-races.

 
AP-1ZT9PX6T11W11_news_cec5a7870ed110198c
 

Dat meldt het Oostenrijkse Kleine Zeitung. De intentie van de Formule 1 om het seizoen begin juli in Oostenrijk op te starten met een dubbele race was al langer bekend, maar het groene licht van de plaatselijke regering liet lang op zich wachten.

Al enkele weken geleden werd het strijdplan van de Formule 1- en circuitbazen richting de Oostenrijkse autoriteiten, die moesten beslissen of dit plan voldeed aan de eisen om een mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat lijkt zo te zijn, want de Oostenrijkse minister van gezondheid heeft een vinkje onder het plan gezet.

"Nadat het plan zorgvuldig is bekeken door verschillende experts, heeft het ministerie besloten dat het plan voldoet aan alle eisen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De opgestelde regels zorgen voor een zeer goede bescherming tegen het virus", zo wordt de minister geciteerd door de Oostenrijkse krant.

"Bovenop de strenge hygiëneregels zijn er ook plannen voor het uitvoerig testen van alle betrokkenen in de paddock. Voor het ministerie wordt in de plan aan alle eisen voldaan. Cruciaal in het plan is de nauwe samenwerking tussen de organisatie en de lokale (medische) autoriteiten", aldus het Oostenrijkse ministerie van gezondheid.

Zo lijkt het Formule 1-seizoen op 5 juli dus echt van start te kunnen gaan in Spielberg, Oostenrijk.

Bron Racingnews365.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.