Ga naar inhoud

RCC wijst klacht over ‘schokkende’ tv-spot 538 Ochtendshow af


tokoroko

Aanbevolen Berichten

RCC wijst klacht over ‘schokkende’ tv-spot 538 Ochtendshow af

Medianieuws

Is de tv-commercial met een onthoofde Frank Dane voor zijn ochtendshow op Radio 538 ongepast en schokkend? Over deze vraag mocht de Reclame Code Commissie (RCC) zich recent buigen. Een klager vindt van wel en verwijst naar situaties van zelfmoord en gruweldaden in oorlogssituaties.

RCC wijst klacht over ‘schokkende’ tv-spot 538 Ochtendshow afIn de commercial voor de ‘538 Ochtendshow’ is te zien hoe een lichaam het losse hoofd van Dane koffie geeft, waarna het hoofd opgewekt “goeiemorgen” zegt. De spot is sinds april te zien.

Volgens de RCC is in deze commercial “onmiskenbaar sprake van digitale trucage teneinde op een humoristisch bedoelde wijze op te roepen naar een bepaald radioprogramma te luisteren.

Dat niet iedereen een dergelijke vorm van humor zal waarderen, brengt niet mee dat de uiting de grens van het toelaatbare te buiten gaat. Van een grimmige of schokkende uiting is geen sprake, terwijl de uiting ook niet in verband kan worden gebracht met situaties van ernstig geweld tegen het lichaam. De voorzitter acht de televisiecommercial bovendien geschikt om ook overdag te worden uitgezonden.” En daarom heeft de RCC de klacht afgewezen.

Het is niet de eerste keer dat de RCC zich moest buigen over een reclamecampagne van Radio 538. Vooral over de zomercampagnes kwamen de afgelopen jaren regelmatig klachten. In 2018 wees de RCC een klacht over een vrouw die een man in zijn kruis grijpt achter een gettoblaster af.

Ook de klacht over de zomercampagne van 2017 waarop een vrouw staat die gekleed is in een (string)bikini en posters voor de actie “Hierrr met je rekening werden afgewezen.

Voor de wijdbeense vrouw met poes en ventilator in 2016 en de worstlikposters in 2014 kreeg 538 wel een tik op de vingers van de RCC.
Foto: video still Vimeo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.