Ga naar inhoud

NLconnect positief over aanpassing Telecommunicatiewet


tokoroko

Aanbevolen Berichten

NLconnect positief over aanpassing Telecommunicatiewet

Zetels_van_Tweede_Kamer.jpg

Brancheorganisatie NLconnect is blij met het wetsvoorstel om de Nederlandse Telecommunicatiewet aan te passen. Hiermee ontstaan nieuwe mogelijkheden voor toezichthouder ACM om regulering op te leggen aan partijen die niet op vrijwillige en laagdrempelige wijze toegang bieden aan alternatieve aanbieders.

De organisatie, die ooit de belangen van de Nederlandse kabelmarkt behartigde, maakt zich al enige tijd ‘ernstige zorgen’ over een afname van de concurrentie op de markt voor multiplaydiensten. Die markt wordt gedomineerd door twee grote spelers KPN en Ziggo. Met een goede wholesale toegang tot deze partijen zal de concurrentie en daarmee de positie van de consument verbeteren, meent NLconnect. Ook het wegnemen van overstapdrempels draagt daar aan bij.

Eerdere stappen van ACM om toegang voor alternatieve aanbieders af te dwingen strandden onlangs bij de rechter. Met dit wetsvoorstel krijgt ACM nieuwe mogelijkheden.

NLconnect wil wel een onderscheid tussen grote spelers en kleinere glasvezel- en kabelnetwerken. Regulering van kleinere marktpartijen is niet logisch.

De Telecomcode introduceert (in artikel 61, derde lid) toegangsregulering, ongeacht of sprake is van aanmerkelijke marktmacht bij een marktspeler. Dit wordt geïmplementeerd in artikel 6.3 van de wet: ACM krijgt de mogelijkheid om toegangsverplichtingen op te leggen indien het voor alternatieve aanbieders zeer duur is om zelf een netwerk aan te leggen (de zogenaamde replicatiebelemmering).

De Tweede Kamer behandelt het voorstel vandaag.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.