Ga naar inhoud

Smartphonemarkt kreeg flinke tik in eerste kwartaal


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Smartphonemarkt kreeg flinke tik in eerste kwartaal

opladen-smartphone-woningbranden46921-430x400.jpg

Het wordt geen best jaar voor smartphones. Nog nooit zijn er zoveel smartphones aangekondigd, maar de markt stortte in het eerste kwartaal volledig in door het coronavirus, zo blijkt uit de jongste cijfers van Gartner. Er werden 20 procent minder toestellen verkocht.

De markt vertoonde al een dalende lijn, maar daar kwam de coronacrisis nog eens bovenop. Vanuit China rolden minder smartphones uit de fabrieken.

Alle grote merken leverden in, met name Samsung, Huawei en Oppo, alleen Xiaomi wist licht te plussen. Het verlies voor Apple was met zo’n 8,2 procent weliswaar fors, maar minder rampzalig dan de 22,7 procent die Samsung voor de kiezen kreeg.

Huawei sloot zijn slechtste kwartaal ooit af. Dat bedrijf heeft ook nog de handicap dat het niet langer Google diensten kan aanbieden.

Gartner had er rekening mee gehouden dat de markt door 5G een boost zou krijgen.

Bron@Emerce.

Knipsel.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.