Ga naar inhoud

VK: Forse uitbreiding voor Hits Radio en Greatest Hits Radio


tokoroko

Aanbevolen Berichten

VK: Forse uitbreiding voor Hits Radio en Greatest Hits Radio

Medianieuws

Bauer Media gaat bijna alle ruim 50 radiostations die vorig jaar gekocht werden omdopen tot Greatest Hits Radio. Daarnaast heeft het mediaconcern een overeenkomst gesloten met Nation Broadcasting om een aantal stations als franchise van Hits Radio en Greatest Hits radio te opereren.

VK: Forse uitbreiding voor Hits Radio en Greatest Hits RadioVorig jaar maakte Bauer, eigenaar van onder meer Absolute Radio, Magic, Hits Radio en Kiss, bekend ruim 50 lokale radiostations verspreid over het Verenigd Koninkrijk te kopen.

Hiervoor werden de kleinere radiogroepen Lincs FM Group, Celador Radio en UKRD overgenomen. Daarnaast werden 12 lokale stations van Wireless overgenomen.

In maart van dit jaar gaf de Engelse mededingingsautoriteit Competition and Markets Authority (CMA) alsnog groen licht voor de overname waardoor Bauer de stations nu echt kan inlijven.

Vertrouwde namen verdwijnen
Als gevolg hiervan gaan veel vertrouwde lokale namen verloren, want Bauer gaat in september 49 van de vorig jaar verworven stations omdopen tot Greatest Hits Radio. Het betreft hier onder meer vrijwel het gehele The Breeze netwerk in het westen en zuiden van Engeland, Yorkshire Coast Radio, Signal 107, Eagle Radio, North Norfolk Radio en Minster FM.

Deze stations gaan allemaal de netwerkprogramma’s van Greatest Hits Radio uit Manchester en Liverpool overnemen. Wel komen er regionale middagshows. Hoe deze precies ingedeeld worden is nog niet bekend. Momenteel buigt mediaregulator Ofcom zich over een verzoek hierover.

Pulse 1 in Bradford, Signal 1 in Stoke, The Wave 96.4 in Swansea en Fire Radio in Bournemouth behouden hun naam, maar gaan wel buiten de (lokale) ochtendshow de netwerkprogramma’s van Hits Radio uit Manchester overnemen. The Wave houdt overigens ook een eigen lokale middagshow.

Lincs FM in Lincoln, Pirate FM in Cornwall en Sam FM in Bristol ontspringen vooralsnog de dans en blijven ongewijzigd als zelfstandige zenders opereren.

Franchise
Daarnaast heeft Bauer ook een overeenkomst met Nation Radio gesloten om enkele stations als franchise te opereren van Hits radio en Greatest Hits Radio. Het gaat hierbij om de zenders die Nations Radio vorig jaar kocht van Bauer.

Sam FM in Solent en KCFM in Hull gaan verder al Greatest Hits Radio, maar houden wel een eigen regionale middagshow. De drie The Breeze zenders in het zuiden van Engeland worden omgedoopt tot Hits Radio en gaan grotendeels de programma’s van Hits Radio uit Manchester overnemen.

Door de wijzigingen verdwijnen er flink wat banen. Geschat wordt dat dit er meer dan 100 zijn. Ook gaan diverse lokale studio’s gesloten worden.

VK: Forse uitbreiding voor Hits Radio en Greatest Hits Radio

Merkenconsolidatie
De grootschalige uitbreiding van Greatest Hits radio en Hits Radio zorgt voor een verdere merkenconsolidatie in de Engelse radiowereld. Rivaal Global radio opereert al haar lokale en regionale radiostations al jaren onder de namen Heart, Capital en Smooth.

Bauer was tot nu toe alleen in het noorden van Engeland en de West-Midlands actief met Greatest Hits Radio via analoge radio. In de meeste gevallen is dit via AM. Alleen in Liverpool en Birmingham heeft Greatest Hits Radio een FM-frequentie. Hits radio was alleen op FM te ontvangen in Manchester.

Wel waren Greatest Hits Radio en Hits Radio al enige tijd in grote delen van Engeland op DAB te ontvangen. Omdat steeds meer radioluisteren digitaal plaatsvindt, gaat Bauer nu ook steeds meer over op de uitrol van landelijke merken in plaats van vast te houden aan lokale merken. Ook voor adverteerders is dit handiger, omdat zij dan gelijk kunnen zien waar het station voor staat. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.