Ga naar inhoud

Picnic alsnog in het gelijk gesteld met parodie Verstappen


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Picnic alsnog in het gelijk gesteld met parodie Verstappen

Net-als-voorgaande-jaren-heeft-Max-Verstappen-de-race-van-meest-gezochte-bekende-Nederlander-gewonnen-430x400.jpg

Picnic heeft in hoger beroep toch nog een overwinning behaald op Max Verstappen. Die had de autocoureur opgevoerd in een parodie en daarmee zou volgens de rechtbank het portretrecht zijn geschonden. Picnic moest schadevergoeding van 150.000 euro betalen. Dat geld dient Verstappen nu terug te storten.

Verstappen figureerde alweer in 2016 in een landelijke televisiereclame van supermarktketen Jumbo met de titel Snel besteld, snel thuisbezorgd. In deze reclamefilm brengt Verstappen de boodschappen van Jumbo langs de deuren van de klanten met zijn Formule 1-auto, waarmee Jumbo het thuisbezorgen van boodschappen promoot.

Picnic publiceerde daarop op haar Facebookpagina een filmpje van 32 seconden gedeeld met de titel Als je op tijd bent hoef je niet te racen. Daar brengt een lookalike van Verstappen de boodschappen van Picnic rond. De lookalike droeg eenzelfde raceoutfit en eenzelfde pet als Verstappen.

Verstappen heeft Picnic in september 2016 gesommeerd om per omgaande iedere openbaarmaking van de film van Picnic of eventuele andere uitingen met het portret van Verstappen te staken en gestaakt te houden en tot betaling van schadevergoeding. De video is op Facebook meer dan 100.000 keer bekeken en is vele malen geliked en gedeeld. Ook op YouTube is de film meer dan 200.000 keer bekeken.

Het hof stelt in het Picnic-arrest vast dat het filmpje overduidelijk een parodie. De vrijheid van meningsuiting gaat voor het belang van Verstappen om zich tegen dit soort parodiërende filmpjes te verzetten. Ook is niet aangetoond dat hij schade heeft geleden.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.