Ga naar inhoud

De Foute Maand is weer begonnen op Qmusic


tokoroko

Aanbevolen Berichten

De Foute Maand is weer begonnen op Qmusic

Medianieuws

Met een extra editie van Het Foute Uur werd afgelopen maandag om 12 uur officieel De Foute Maand afgetrapt op Qmusic. Ondanks dat De Foute Party dit jaar niet doorgaat, zet het radiostation in juni toch gewoon in op fout met als hoogtepunt 'De Foute Top 1500'.

De Foute Maand is weer begonnen op QmusicNormaal gesproken is De Foute Maand met de Top 500 van Het Foute Uur de opwarmer voor de jaarlijkse Foute Party die eind juni plaatsvindt in Den Bosch.

Maar dit jaar is anders, want door de coronamaatregelen werd eerder dit jaar al besloten dat het feestje van Qmusic dit jaar niet doorgaat.

De Foute Maand gaat echter wel gewoon door op Qmusic. Vanaf dinsdag (2 juni) is het radiostation daarom weer op zoek naar een Foute Anthem om 'Zij Weet Het' van Tino Martin af te lossen. Via de website van Q kan inmiddels weer gestemd worden.

Foute Top 1500
Het Foute Uur viert dit jaar haar 15e verjaardag. Het uurtje begon begon in september 2005 bij toenmalig Qmusic-deejay Jeroen van Inkel en werd al snel een begrip in Nederland. "In het begin moesten mensen even wennen aan het begrip 'fout', maar al snel werd duidelijk dat we daarmee hits bedoelden die iedereen meezingt en -danst en die je aanzet op feestjes.”, aldus Mattie Valk.

Jaarlijks zendt Qmusic ook een lijst met de beste foute platen uit. Gestart als de Foute Top 111 groeide de lijst uit tot de Top 500 van Het Foute Uur. Om het jubileum van Het Foute Uur te vieren wordt de lijst dit jaar nog groter. Vanaf vrijdag 19 juni is een volle week lang de Foute Top 1500 te horen. Stemmen voor de lijst van vanaf 12 juni.

Vorig jaar werd “Links rechts” van Snollebollekes uitgeroepen tot meest foute plaat. “Rainbow in the Sky” van Paul Elstak, die de vier jaar daarvoor op 1 stond, volgde op plaats twee, gevolgd door “Atemlos durch die Nacht' van Helene Fischer. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.