Ga naar inhoud

‘Opsporing etherpiraten door AT lag stil door coronacrisis’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

‘Opsporing etherpiraten door AT lag stil door coronacrisis’

Medianieuws

Het opsporen en uit de lucht halen van etherpiraten door Agentschap Telecom (AT) lag de afgelopen maanden stil door corona. Dit vertelde Herbert Visser, directeur van 100% NL en Slam, maandag op BNR. Het gevolg was volgens hem dat het echt bar en boos was met piraten in het noordoosten.

‘Opsporing etherpiraten door AT lag stil door coronacrisis’“De afgelopen periode, vanaf de start van de coronacrisis half maart, tot het afgelopen weekend haalde AT deze piraten ook niet meer uit de lucht”, aldus Visser op BNR.

Bij 100% NL en Slam hebben we al jaren niet echt meer last gehad van radiopiraten, maar de afgelopen maanden was het zo bar en boos met zo veel zenders in de lucht met zulke hoge zendmasten en gigantische zendvermogens.

Het probleem beperkte zich volgens Visser niet alleen tot zijn eigen radiostations. “Ook heel veel andere lokale, regionale, landelijke publieke en commerciële zenders in noordoost-Nederland werden finaal van de FM-band gedrukt door hele krachtige radiopiraten.”

De directeur van 100% NL en Slam doelt daarmee op de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Ook BNR Nieuwsradio gaf aan hier last van te hebben.

Visser zelf zegt altijd eerste zelf met de piraat in contact te treden als zijn zenders storing ondervinden. “Maar heel vaak krijg je geen gehoor of reageert een piraat niet en dan gaat er wel degelijk een melding naar AT en doorgaans treedt AT hier ook heel snel tegenop.

AT gaf niet thuis
De afgelopen maanden werd er volgens Visser echter niets aan gedaan. “Dus ik ben ook maar opgehouden met het contacteren van piraten, want je kunt best wel vriendelijk vragen van ga van onze frequentie af, maar zij wisten ook van AT komt toch niet, want die komt bij niemand meer.

Ook bij Radio.NL kwamen de afgelopen maanden signalen uit de radiowereld binnen dat AT radiopiraten ongemoeid zou laten. In een reactie aan deze site liet AT enkele weken geleden weten zich niet te herkennen in het beeld dat er niet meer opgetreden zou worden en stelde dat opsporing en handhaving gewoon doorging, al was dit wel inachtneming van de coronamaatregelen.

Legale stations niet blij
Visser schat dat de schade loopt tot in de tienduizenden of misschien wel honderdduizenden euro’s. “Maar een exact schadebedrag is heel moeilijk vast te stellen, want dat weet je pas over een paar maanden wanneer de luistercijfers komen. Op het moment dat een luisteraar jou niet kan ontvangen, dan gaat die naar een andere zender en dan ben je die luisteraar kwijt.

Radiozenders willen dat AT voortaan niet zo maar meer stopt met het opsporen van illegale zenders. [Radio.NL]

‘Opsporing etherpiraten door AT lag stil door coronacrisis’  
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.