Ga naar inhoud

Daniël Dekker maakt overstap naar Omroep Max


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Daniël Dekker maakt overstap naar Omroep Max

Medianieuws

Radiomaker en mediaman Daniël Dekker gaat per 1 september 2020 aan de slag bij Omroep MAX. Na ruim 30 jaar voor de Tros en later AvroTros te hebben gewerkt, wordt hij bij Omroep Max eindverantwoordelijk voor de uitzendingen van NPO Radio 5 en alle bijbehorende online activiteiten.

Daniël Dekker maakt overstap naar Omroep MaxHij zal daarnaast de verantwoordelijkheid gaan dragen voor de ontwikkeling en uitvoering van evenementen en live-entertainment activiteiten van de omroep. Ook gaat hij een nieuw radioprogramma presenteren voor MAX waarover later meer bekend wordt gemaakt.

Daniël Dekker: “Toen Jan Slagter mij benaderde dacht ik: dit is een unieke kans; de aanbieding om na dik 30 jaar weer in een nieuwe organisatie te mogen starten. Een organisatie die zich laat omschrijven als betrokken, energiek en met kwalitatieve, onderscheidende programma’s.

Ik denk dat mijn kennis en ervaring daar goed op hun plek zijn. Kennis en ervaring, die ik heb kunnen opdoen door alle kansen die ik heb gekregen bij de TROS en later AVROTROS, waar ik heel dankbaar voor ben. Ik heb daar een fantastische tijd gehad.”
‘Muziek zit in zijn DNA

MAX-directeur Jan Slagter: “Ik ben ontzettend verheugd met de komst van Daniël Dekker. Muziek zit in zijn DNA. Ik heb hem mijn hele leven lang gevolgd, als luisteraar, maar ook als professioneel mediaman. Hij heeft een schat aan ervaring die wij goed kunnen gebruiken en hij weet in zijn programma’s en activiteiten de mensen echt te raken.”

Daniël Dekker maakt overstap naar Omroep Max

Fotocredit: Linda Stulic

Daniël Dekker begint zijn carrière als presentator bij Radio Decibel. Na een korte tijd bij Radio 10 te hebben gewerkt, haalt de TROS hem eind 1988 naar de publieke omroep. Hij presenteert programma’s op Radio 1, 2 en 3FM als Nachtwacht, Middle of the Road Show, Nationale Hitparade, De Mega Top 50 en Wereldhits. 16 jaar lang is hij iedere werkdag 3 uur lang te horen in het zeer goed beluisterde programma De Gouden Uren.

En nu nog ieder weekend Muziekcafé. Voor AvroTros bepaalt hij jarenlang het beleid voor NPO Radio 2, 3FM en Radio 5, is hij hoofdredacteur Sterren NL en verantwoordelijk voor alle programma’s op NPO Radio 2, 3FM en NPO Radio 5. Daarnaast is hij 10 jaar lang commentator en mede-organisator van het Eurovision Songfestival voor AVROTROS. In 2014 krijgt hij voor zijn werk een Gouden Harp van BUMA Cultuur. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.