Ga naar inhoud

DDoS aanvallen steeds venijniger


tokoroko

Aanbevolen Berichten

DDoS aanvallen steeds venijniger

aircraft-3693978_1280-430x400.jpg

De complexiteit en omvang van DDoS-aanvallen is in 2019 flink toegenomen in vergelijking met 2018. Dit blijkt uit het DDoS data rapport 2019 van de Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP).

Er werden iets minder DDoS-aanvallen waargenomen in 2019 dan in 2018 (respectievelijk 919 aanvallen en 938 aanvallen).

Aanvallen worden echter steeds omvangrijker en complexer. De grootste aanval die men in 2019 heeft waargenomen was 124 Gbps. De meest complexe aanval gebruikte 30 vectoren, dat wil zeggen dat 30 verschillende methoden om een DDoS-aanval uit te voeren werden gecombineerd tot één aanval.

In 2018 was de grootste aanval 68 Gbps groot, terwijl het maximaal aantal vectoren op 12 lag.

De NBIP publiceert sinds 2017 data over DDoS-aanvallen die worden waargenomen door de aangesloten providers. In dat jaar kwamen nog geen aanvallen van 40 Gbps of meer voor, terwijl in 2019 geen aanvallen kleiner dan 40 Gbps in de top 10 grootste DDoS-aanvallen voorkomen.

Rondom DDoS-aanvallen vindt een voortdurende wapenwedloop plaats, zegt de NBIP. Aanvallers proberen nieuwe kwetsbaarheden en methoden te vinden om een succesvolle aanval uit te voeren. Organisaties die het slachtoffer zijn van DDoS-aanvallen proberen ondertussen hun mitigatiemogelijkheden daarop aan te passen. Die wapenwedloop zal voorlopig niet ten einde komen.

Foto Pixabay

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.