Ga naar inhoud

‘TikTok onder kinderen bijna even groot als YouTube’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

‘TikTok onder kinderen bijna even groot als YouTube’

26345406630_af8c4a987d_h-430x400.jpg

Een internationale steekproef onder duizenden kinderen laat zien dat ze per dag bijna even lang TikTok-filmpjes kijken als YouTube.

Zestigduizend kinderen in Spanje, Engeland en de VS zijn in de afgelopen maanden onderzocht op hun mediagedrag. Het bedrijf dat de peiling hield, is Qustudio. De Spanjaarden exploiteren een app om online gedrag van kinderen te laten monitoren door ouders.

Het blijkt (PDF) dat qua kijktijd YouTube en TikTok elkaar amper ontlopen onder kinderen tussen vier en vijftien jaar. “Naarmate er meer videomakers komen met aantrekkelijke content, zal de aantrekkingskracht verder groeien.” Het is niet uitgesloten dat de onderhoudende muziek-app Googles videodienst zal inhalen. Temeer daar de onderzoekers verwachten dat de schermtijd onder kinderen niet zal terugkeren naar pre-COVID niveaus.

49972618153_8939c93b1e_c.jpg

Ook voor Facebook is de opkomst van de nieuweling uit het verre oosten geen goed nieuws. Naar verwachting zal de interesse in Facebook en Instagram voor vermaak afnemen ten gunste van TikTok. De onderzoekers stellen wel dat de infrastructurele functie van Facebook voorlopig niet wezenlijk zal veranderen.

In Nederland zijn er, zo bleek onlangs, in een paar maanden tijd een miljoen nieuwe TikTok-gebruikers bij gekomen.

De Autoriteit Persoonsgegevens kondigde vorige maand aan, dat het een onderzoek begint naar TikTok om te zien of de privacy van Nederlandse kinderen voldoende geborgd is in de populaire app.

Foto: ineedair (cc)

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.