Ga naar inhoud

Google Cloud krijgt voorkeur Engelse overheid


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Google Cloud krijgt voorkeur Engelse overheid

6593930565_0e7d3ffa81_k-430x400.jpg

Het Verenigd Koninkrijk sluit een raamcontract met Google Cloud om deze dienst zo breed en diep als gewenst in te zetten bij alle overheden.

Met het aangaan van de overeenkomst selecteert Londen in feite Google als voorkeurspartner waar het cloudtechnologie betreft. Vanwege de omvang van de deal krijgt de overheid kortingen voorgespiegeld.

Er is geen exclusiviteit bedongen door Google. De UK Crown Commercial Service, de inkopende partij, beoogt met het contract om de markt voor clouddiensten bij overheden en impuls te geven. Instanties die met andere leveranciers werken, kunnen Google-technologie gebruiken om toch te kunnen werken met lokaal opgeslagen data en data die in andere clouds zit.

Er komt een brede waaier van nieuwe technologieën onder de muisknop van de IT-managers van de overheidsdiensten. Daaronder: infrastructuur, analytics, artificial intelligence, modernisering van applicaties en hulpmiddelen voor ontwikkelaars.

Foto: dimpah (cc)

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.