Ga naar inhoud

George Michael meest genoteerd in Veronica 80s & 90s Top 890


tokoroko

Aanbevolen Berichten

George Michael meest genoteerd in Veronica 80s & 90s Top 890

Medianieuws

George Michael is de artiest die het vaakst te horen zal zijn tijdens de 80s & 90s Top 890 op Radio Veronica. De in 2016 overleden zanger staat met achttien hits in de lijst. Daarnaast staan er nog negen samenwerkingen van Michael genoteerd.

George Michael meest genoteerd in Veronica 80s & 90s Top 890Tot en met vrijdag (12 juni) staat Radio Veronica geheel in het teken van de beste 80s & 90s hits. De lijst met classics, jeugdherinneringen en quilty pleasures is samengesteld door de radiozender met hulp van de luisteraars.

Meer feitjes
Naast Michael zijn ook Queen en de zanger van de band Freddie Mercury veelvuldig te horen, zij komen zeventien keert terug in de lijst. Opvallend is dat dit niet met exact dezelfde zeventien nummers zijn. Freddie was namelijk niet te horen op 'Somebody To Love', het eerbetoon aan hem dat de overgebleven leden van Queen in 1993 uitbrachten met George Michael als zanger. Freddie heeft die hit weer ingehaald dankzij zijn solonotering 'Living On My Own'.

Golden Earring en De Dijk zijn de meest genoteerde Nederlandse acts. Beide bands staan met acht hits in de lijst. De hoogst genoteerde Nederlandse productie is 'Rainbow In The Sky' van DJ Paul Elstak. Het is de enige Nederlandse hit die de top 10 heeft gehaald.

Laatbloeiers
Niet alle hits uit de lijst hebben in de jaren '80 en '90 de hitlijsten gehaald. Hiervan zijn 'Black' van Pearl Jam en 'Zij Gelooft In Mij' van André Hazes een voorbeeld. Hazes' nummer werd pas na zijn dood in 2004 een grote hit.

De 80s & 90s Top 890 ging afgelopen zaterdag om 12 uur van start met de nummer 890: “A Town Called Malice” van The jam dat in 1982 de top 10 van de hitlijst behaalde. De lijst is elke dag tot 21 uur te horen. In de avond en nacht wordt een selectie van de nummers van di dag herhaald.

Vrijdag kort voor 18 uur is de ontknoping te horen. Welke hits er precies in de top 10 staan is nog niet bekend, met uitzondering van DJ Paul Elstak dan. Daarnaast laat Veronica weten dat onder meer Michael Jackson, Pearl Jam en Queen in de top 5 staan. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

niet mijn favoriete zanger geweest, maar langszaam gaan allemaal personen waarmee je opgegroeid bent allemaal dood.....

dan merk je pas dat je ouder wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.