Ga naar inhoud

Mogelijk blijvende gedragsverandering in gebruik communicatie-apps


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Mogelijk blijvende gedragsverandering in gebruik communicatie-apps

TikTok-Shutter-430x400.png

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Europa en Nederland is Nederland sterk afhankelijk van communicatie-apps als Zoom, Teams, FaceTime, Skype, Hangouts, WhatsApp en TikTok. De crisis heeft zeer waarschijnlijk een blijvend, mogelijk zelfs revolutionair effect op de manier waarop en frequentie waarmee communicatie-apps worden gebruikt, denkt Telecompaper.

Uit onderzoek van Telecompaper voor het Dutch Apps Market rapport blijkt dat de meeste communicatie-apps voor chat en videobellen in april vaker én intensiever werden gebruikt dan in januari. TikTok kreeg door de corona-crisis zelfs een flinke boost: meer dan een verdubbeling onder mensen van 16 jaar en ouder in drie maanden tijd zijn de app gaan gebruiken.

Vooral Zoom heeft op de consumentenmarkt het segment communicatie-apps op zijn grondvesten doen schudden. In korte tijd gingen veel consumenten Zoom gebruiken om met grotere groepen videogesprekken te voeren.

Andere apps zoals WhatsApp, Facebook Messenger, Teams en Skype boden aan het begin van de coronacrisis nog geen ondersteuning voor groepsgesprekken met grote groepen mensen.

Behalve bij TikTok is in de groei van het aantal installaties van communicatie-apps in april ten opzichte van januari geen noemenswaardige groei zichtbaar. Wel is duidelijk dat de apps door bestaande gebruikers intensiever worden gebruikt dan in januari.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.