Ga naar inhoud

Politie betrekt Tweakers bij opsporingsonderzoeken


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Politie betrekt Tweakers bij opsporingsonderzoeken

internetrecherche-430x400.jpg

Tweakers start onder de noemer Blueweb een samenwerking met de politie. Leden van Tweakers wordt gevraagd mee te denken over digitale opsporingsonderzoeken.

Nu criminelen steeds vaker technologie gebruiken, is Blueweb een logische stap voor de politie. Die deelt opsporingsinformatie uit digitale onderzoeken met een doelgroep die daar bijzonder veel kennis en ervaring in heeft en bovendien groot is: Tweakers heeft miljoenen bezoekers per maand en meer dan 700.000 leden.

Blueweb start als pilot met het opsporingsonderzoek 26Ramsey. Dat onderzoek gaat over criminelen die factuurfraude pleegden door facturen van bedrijven te onderscheppen en de betalingsgegevens aan te passen. Zo zijn alleen al binnen het onderzoek 26Ramsey vele honderdduizenden euro’s buitgemaakt en witgewassen via bitcoinconstructies. Daarnaast werd er vacature- en identiteitsfraude gepleegd.

Geïnteresseerde tweakers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden om mee te doen aan de pilot. Tweakers selecteert daarna leden met expertise op verschillende gebieden. Voor deze gebruikers maakt Tweakers een besloten groep aan waar vervolgens onderzoeksvragen geplaatst worden.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.