Ga naar inhoud

NH Radio laat computers het nieuws inspeken op de radio


tokoroko

Aanbevolen Berichten

NH Radio laat computers het nieuws inspeken op de radio

Medianieuws NH Radio laat computers het nieuws inspeken op de radio

De regionale publieke zender NH Radio voor de provincie Noord-Holland laat sinds kort automatisch gegenereerde nieuwsbulletins op de radio horen. Het betreft hier geschreven teksten die omgezet worden naar automatisch gesproken audioberichten, die volgens NH aanzienlijk beter klinken dan veel andere spraakdiensten.

Het gaat voorlopig nog om een test. Daarom zijn de automatisch gegenereerde nieuwsbulletins alleen op maandagochtend tussen 5 en 6 te beluisteren op NH Radio.

Deze nieuwsberichten van nhnieuws.nl worden automatisch gelezen door de XS2RADIO stem en in de NH Radio vormgeving tussen de muziekmix uitgezonden. In eerste instantie gaat het om een testtraject, dat naderhand geëvalueerd zal worden.

Station Manager Arjan Snijders, die binnenkort vertrekt bij NH Radio: ‘Ook na 100 jaar is radio nog springlevend. In nieuwe vormen, bijvoorbeeld verpakt als podcast, bereikt audio en gesproken woord steeds meer een nieuw publiek. Wij maken ook elke dag diverse bulletins voor smart speakers, die nu worden gelezen door onze nieuwslezer.

NH Radio laat computers het nieuws inspeken op de radio

Hoe interessant zou het zijn 24 uur nieuws-updates te kunnen aanbieden via de techniek van XS2RADIO? Om radio ook in de toekomst relevant te houden moeten we durven te innoveren en experimenteren. Dit is een hele interessante tool, die we graag testen.’ [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.