Ga naar inhoud

Smartphonegebruikers zetten collectieve rekenkracht in tegen strijd corona


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Smartphonegebruikers zetten collectieve rekenkracht in tegen strijd corona

smartphone-2568602_1280-430x400.jpg

Smartphonegebruikers in Nederland kunnen voortaan bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus (COVID-19) door de collectieve rekenkracht van hun toestellen in te zetten.

De Vodafone Foundation ontwikkelde een app voor medisch onderzoek: de DreamLab-app. Daar is onderzoek naar COVID-19 van wetenschappers van het Imperial College London aan toegevoegd.

De DreamLab-app is ontwikkeld door de Vodafone Foundation om smartphone gebruikers de mogelijkheid te geven bij te dragen aan onderzoek naar medisch onderzoek terwijl hun telefoon ‘s nachts aan de oplader ligt.

Wereldwijd worden enorme hoeveelheden data gebruikt voor medisch onderzoek. Onderzoekers hebben beperkte toegang tot supercomputers om deze complexe data door te rekenen. De app maakt door middel van een algoritme en rekenkracht gebruik van inactieve smartphones om onderzoek naar nieuwe antivirale bestanddelen in bestaande medicijnen en voedingsmiddelen te versnellen.

Een recent verschenen telefoon kan in zes uur ongeveer 1.800 kleine onderzoeksproblemen oplossen als hij volledig is opgeladen. Uit tests blijkt dat 33 nieuwe telefoons dezelfde hoeveelheid data kunnen doorrekenen als een supercomputer van een onderzoeksorganisatie.

De app is gratis te downloaden via de App Store (Apple) of Play Store (Android).

Foto Pixabay

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.