Ga naar inhoud

‘Overstap naar eigen (Mac) chips belangrijkste nieuws Apple WWDC’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

‘Overstap naar eigen (Mac) chips belangrijkste nieuws Apple WWDC’

coffee-1283672_1280-430x400.jpg

Het belangrijkste nieuws van het aankomende ontwikkelaarscongres WWDC van Apple zou de overstap van Intel naar eigen op ARM gebaseerde Mac-chips kunnen zijn. Volgens Bloomberg gaat Apple deze transitie, waarover al langer gesproken wordt, nu ook daadwerkelijk toelichten.

Het project luistert bij Apple naar de naam Kalamata. De eerste Mac met een dergelijke ARM-chip staat voor 2021 op de agenda.

De verandering is net zo ingrijpend als toen Apple overstapte op Intel processoren. Alle Mac-apps zullen aangepast moeten worden om nog te kunnen werken.

Door eigen chips te laten maken (door Intel rivaal ARM) is Apple niet langer afhankelijk van de processorroadmap van Intel.

De Mac processoren gaan meer lijken op de chips voor iPhone en iPad. Ze kunnen beter overweg met grafische prestaties en kunstmatige intelligentie. De Macs krijgen daarnaast ook nog een Neural Engine die ook in de iPhone zit.

De Apple Worldwide Developers Conference begint 22 juni en wordt dit jaar volledig virtueel gehouden.

Foto Pixabay

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.