Ga naar inhoud

Radiodeejay Richard Damen (Rijk) overleden


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Radiodeejay Richard Damen (Rijk) overleden

Medianieuws

Radiodeejay en Radio 8FM-oprichter Richard Damen, op de radio beter bekend als Rijk van de ochtendshow Rijk & Van Brabant, is op 55-jarige leeftijd overleden. Damen kreeg vorig jaar te horen dat hij kanker had met een zeer slecht vooruitzicht.

Radiodeejay Richard Damen (Rijk) overledenDamen werd op 26 juli 1964 in Den Bosch geboren. Hij was op zijn 15de al op de radio(piraat) te horen, tevens werkte Damen bij diverse discotheken waaronder Galaxy in Den Bosch.

Midden jaren 80 werd Radio Benelux regelmatig uit de lucht gehaald en de lol was er van af. Daarna maakte Damen de overstap naar België, waar lokale radio werd toegestaan. De grens radio werd goed beluisterd in Nederland. Hij begon bij Fantasy Radio in Weelde, waar hij een ochtendshow maakte, gericht op Tilburg.

Ook was hij lange tijd te horen op Radio Keizerstad en Delta Radio. Midden jaren ‘80 deed Damen ook mee aan de "Nationale Discotheek Kampioenschappen", de Nederlandse DJ kampioenschappen met in de jury Lex Harding. Hij werd op een neuslengte verschil 2e van Nederland. Commentaar van Lex Harding was; "Je stem is mooi maar de muziek keuze is minder".

Later heeft Damen met Jan Tiebosch de Stadsradiogroep opgericht. In jaren ‘90 verzorgden zij de programma's op diverse lokale omroepen in Brabant. Toen het mogelijk werd commerciële regionale omroep te bedrijven zijn Tiebosch en Damen in 1997 met Radio 8FM begonnen. Damen werd hier tevens programmadirecteur. In 1998 begon 8FM met uitzenden via de ether.

Op Radio 8FM presenteerde Damen samen met Ronny van Brabant (Balk) 19 jaar lang de ochtendshow ‘Rijk & Van Brabant.’ In 2015 stopte hij hiermee en zei hij ook de radio vaarwel. [radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach wat triest..... Ik luisterde altijd naar RIjk en van Brabant. Wat een gemis in de radio wereld. Ik wens familie, vrienden, collega's en andere nabestaanden heel veel kracht en sterkte. Senkje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.