Ga naar inhoud

P1 poort slimme meter zelden benut


tokoroko

Aanbevolen Berichten

P1 poort slimme meter zelden benut

uw-slimme-meter-vervangen-430x400.jpg

Een kleine minderheid van de Nederlandse huishoudens benut de P1-poort van de slimme energiemeter om gegevens uit te lezen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Netbeheer Nederland.

De zogenaamde P1-poort op alle slimme meters, is door consumenten simpel te benutten om hun energieverbruik te monitoren. Met een simpel (telefoon)stekkertje en een bijpassend apparaatje, kan iedereen de data uit zijn of haar slimme meter zichtbaar maken op een display of (met een app) op de telefoon.

Toch gebeurt dat nog weinig; een kleine minderheid van de Nederlandse huishoudens benut de P1-poort. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Netbeheer Nederland.

Veel van de ondervraagde partijen (meterproducenten, branche-organisaties en aanbieders van verbruiksmanagers) adviseren om consumenten beter te informeren. Verder moet de consument volgens veel ondervraagden worden ‘ontzorgd’.

Anders gezegd: mensen willen best energie besparen op basis van inzicht in hun energieverbruik, maar liefst zonder daarvoor zelf steeds in actie te hoeven komen. Innovatieve systemen (huis-automatisering of energymanagement-systemen) kunnen hiervoor een oplossing zijn.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met een beetje hulp kun je die dingen zelf maken en te programmeren.

Is nog leuk ook en de via een webinterface zijn allerlei metingen 24 uur per dag te bekijken.

Ook terugkijken wat er verbruikt is per dag / per week / per maand is zichtbaar.

Maar een abonnement afsluiten kan ook natuurlijk.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.