Ga naar inhoud

Actie tegen illegaal kijken in Nederland: veel IPTV-streams op zwart


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Actie tegen illegaal kijken in Nederland: veel IPTV-streams op zwart

In diverse Europese landen zijn op last van de Europese politieorganisatie Eurojust invallen gedaan. Het doel: het lamleggen van illegale IPTV-streams.
 
 

Illegale IPTV streams op zwart

Foto ProShots

Nationale autoriteiten van meerdere Europese landen hebben bij de actie in het eigen lans invallen gedaan met als doel het uit de lucht halen van servers. Bij de acties werden tevens meerdere personen gearresteerd en contant geld, banktegoeden en luxe artikelen in beslag genomen. Tevens werd administratie door politie in justitie veiliggesteld die moeten aantonen dat sprake van een criminele organisatie sprake is die zich bezig heeft gehouden met het aanbieden van illegale streams via IPTV en satelliet. Ook in Nederland werden invallen gedaan en meerdere servers ‘uit de lucht gehaald’. Dit gebeurde bij invallen in Amsterdam, Den Haag eb Capelle aan den IJssel.

 

Spanje

Eurojust gaat ervan uit dat de criminele organisatie Spanje als thuisbasis had.  Het leverede in abonnementsvorm – onder meer illegale IPTV-abonnementen – tv-streams aan miljoenen afnemers. Hoeveel huishoudens in Nederland van de illegale diensten van deze organisatie gebruik maakten, is on bekend. Eurojust schat wel dat alleen in België honderdduizend huishoudens met een abonnement van deze criminele organisatie naar tv keken. Zij kochten een abonnement die vooral met PayPal werden afgerekend. Maar het was ook mogelijk het abonnement met een reguliere banktransactie of cryptomunten te betalen. In Polen werd de server in beslag genomen waarmee alle PayPal betalingen werden afgerond.

 

Illegaal kijken

Grote Europese acties tegen illegaal kijken vinden vaker plaats omdat tv-piraterij een hogere opsporingsprioriteit heeft gekregen. Jaarlijks lopen tv-distributeurs, betaalzenders en contentaanbieders honderden miljoenen euro’s aan omzet door de verkoop van illegale abonnementen mis. Bij deze actie leverde de criminele organisatie bij het abonnement niet alleen duizenden tv-zenders – waaronder ook zenders die door onder meer Ziggo, KPN, Canal Digitaal en T-Mobile aan klanten worden geleverd – maar ook betaalzenders als Film1, FOX Sports en Ziggo Sport. Verder waren ook films en series van onder meer Netflix, Amazon en HBO (Ziggo Movies & Series (X)L) onderdeel van de geleverde diensten. Omdat klanten het abonnement vooruit moesten betalen, hebben ze niet alleen met zwart beeld te maken maar is ook al het vooruitbetaalde geld in rook opgegaan.

 

Bron@TotaalTV,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.