Ga naar inhoud

Google laat zien: Nederland viert zomervakantie thuis


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Google laat zien: Nederland viert zomervakantie thuis

20302646436_d769ca978c_k-430x400.jpg

Zoekopdrachten bij Google over de afgelopen weken zijn duidelijk: Nederland viert vakantie in eigen land en eigen tuin. Populaire zoekrubrieken nu: zwembadhoes, -verwarming, ventilator en mobiele douches.

Andere populaire zoekopdrachten in de afgelopen week: jacuzzi, buitendouche, terrasverwarmer, ligbed, bbq en tafeltennistafel. Het zoekvolume naar dit soort producten ligt structureel hoger dan een jaar geleden, toen meer Nederlanders dan nu een perspectief hadden op een buitenlandse vakantie.

Vakantie in eigen land betekent niet per se dat men thuisblijft. ‘Kamperen in Nederland‘ en ‘vakantie in Nederland‘ scoren veel hoger dan anders. Het blijkt dat men vooral zoekt naar een plekje aan de kust. Zeeland en Texel scoren wat dat betreft het hoogst. Daarnaast wordt zichtbaar dat twee keer zoveel mensen als anders een stacaravan willen kopen. Ze bereiden zich voor op meer vakanties in eigen land.

Dit beeld komt naar voren in trendanalyses die sinds deze week mogelijk zijn voor retailcategorieën op Google. Dit onderdeel van Google Trends laat zien dat internetgebruikers in Zuid-Holland en Noord-Brabant trendleiders zijn in vrijwel alle retailcategorieën.

Foto: dronepicr (cc)

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.