Ga naar inhoud

Vier verdachten aangehouden voor ticketfraude Marktplaats


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Vier verdachten aangehouden voor ticketfraude Marktplaats

politie.jpg

De politie heeft woensdag vier verdachten aangehouden voor ticketoplichting via Marktplaats. Zij maakten 58 slachtoffers die in totaal ruim 21.000 euro kwijtraakten.

Mede dankzij nauwe samenwerking met de politie in IJsselland (eenheid Oost-Nederland) konden woensdag twee mannen van 18 en één man van 19 uit Raalte en een man van 21 uit Wijhe worden aangehoyden.

58 mensen deden aangifte nadat ze via Marktplaats een ticket hadden gekocht en erachter kwamen dat ze waren opgelicht. De slachtoffers betaalden tussen de 80 en 400 euro voor hun ticket(s).

Om vertrouwen te winnen gebruikten oplichters foto’s van andermans identiteitsbewijzen. De slachtoffers maakten hun geld nietsvermoedend over naar een rekening van een zogenoemde katvanger of money mule (geldezel).

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.