Ga naar inhoud

Oprichter Catawiki begint boekingssite bijzondere overnachtingen


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Oprichter Catawiki begint boekingssite bijzondere overnachtingen

49669568672_a5e7fcfa48_k-430x400.jpg

René Schoenmakers, in 2008 oprichter van het internationale veilingplatform Catawiki, begint met twee compagnons een boekingssite voor speciale overnachtingen. Eerst met verblijven in Nederland en België, daarna Duitsland en Frankrijk.

Vipio was al nagenoeg klaar toen het coronavirus uitbrak, maar Schoenmakers, Mark Borgman en Aike van Deursen besloten toch om nog iets eerder te lanceren dan vooraf gepland. Veel Nederlanders blijven noodgedwongen thuis in de vakantieperiode of zoeken het nu in eigen land.

“We verkopen belevenissen die je je jaren later nog herinnert”, vertelt Mark Borgman tegen deze uitgave. “Vipio toont namelijk bijzondere overnachtingslocaties die we met de hand hebben geselecteerd. Denk aan een boomhut, een werfkelder in Utrecht, een kasteel of een gevangenistoren. Veel vind je niet op andere boekingssites. Of je moet heel goed zoeken. Bij ons is het alleen maar bijzonder aanbod.”

Een deel van de locaties was zelfs nog niet online boekbaar. Daar brengen de ondernemers verandering in. In ruil voor een boeking vangen ze zelf negen procent commissie. De rest gaat naar de locatie-eigenaar. Dat is een vast en, qua prijsstelling, concurrerend tarief.

De beschikbaarheid wordt real-time getoond vanwege directe koppelingen met de kalenders van de locatie-eigenaren.

Momenteel heeft Vipio ongeveer honderd locaties in bestand. Onlangs is een extra accountmanager aangesteld om dat aantal wat sneller te laten groeien. Het aannamebeleid is scherp. Veel aanmeldingen worden afgewezen. Op die manier willen de ondernemers de kwaliteit hoog houden.

“We willen dat het zo gaaf wordt dat je elke week even komt kijken. Daarom hebben we ook wekelijkse veilingen van bijzondere overnachtingen. Die maken we op maat. Ze zijn nergens anders te koop. In de eerste veiling is het topkavel een overnachting in dierenpark Wildlands in Emmen waarbij je zeventien uur lang het dierenpark helemaal voor jezelf hebt.”

Na Nederland en België willen de ondernemers zich op het noorden van Frankrijk en het westen van Duitsland gaan richten. “Van Catawiki hebben we geleerd om focus te houden. Eerst een land goed neerzetten voordat je naar het volgende kunt.”

Het bedrijf, waar het drietal in april 2019 mee begon, is tot nu toe uit eigen middelen gefinancierd.

Foto: James Kerwin (cc)

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.