Ga naar inhoud

‘Europa klaagt Amazon aan voor concurrentievervalsing’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

‘Europa klaagt Amazon aan voor concurrentievervalsing’

Vestager-430x400.jpg

De Europese Commissie kan zo vroeg als volgende week een formeel onderzoek beginnen naar misbruik van marktmacht door Amazon in Europa.

Amazon wordt ervan beschuldigd informatie van derde verkopers op zijn platform te hebben gebruikt om zelf vergelijkbare producten te ontwikkelen. Die zou het vervolgens onder private label bij zichzelf in de schappen hebben gelegd. Het exploiteert zeker tientallen eigen merken en concurreert derhalve met zijn eigen klanten.

Het nieuws over de aanstaande aanklacht van machtsmisbruik werd voor het eerst gemeld door de Wall Street Journal, gisteren. De krant berichtte al eerder over interesse van commissaris Margarethe Vestager. Zij heeft haar pijlen ook gericht op Apple, Facebook en Google. De laatste kreeg in de afgelopen jaren al voor miljarden euro’s aan boetes opgelegd. De Deense politica wordt internationaal als streng en daadkrachtig gezien. Ook inspirerend voor andere toezichthouders.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer Europa het formele onderzoek aankondigt. De WSJ denkt mogelijk volgende week. Bronnen van de NY Times, die de Europese intentie bevestigen, spreken over ‘mogelijk deze zomer’.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.