Ga naar inhoud

Consumentenbond: ‘Chinese beveiligingscamera’s zijn net onkruid’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Consumentenbond: ‘Chinese beveiligingscamera’s zijn net onkruid’

01aIqRvhvpqA6YMdvJYMGdr-1.fit_lpad.size_624x364.v_1574385719-430x364.jpg

De Consumentenbond waarschuwt voor onveilige beveiligingscamera’s uit China. Die blijven de Nederlandse markt overspoelen, ook als webwinkels als Amazon.nl ze van hun site verwijderen.

Zeker 27.000 Nederlandse bewakingscamera’s die uit China komen zijn te hacken en er komen er steeds meer bij. Consumenten lopen het risico dat hackers meekijken, wachtwoorden veranderen, de camera uitzetten of toegang krijgen tot andere apparaten in het netwerk.

Vooral camera’s die werken met de app CamHi lopen een groot risico. CamHi is een app van fabrikant HiChip, die 38 procent van de camera’s maakt. Deze camera’s hebben unieke, maar voorspelbare identificatienummers, eenvoudig te hacken standaard wachtwoorden en een slechte beveiliging.

Het probleem van de onveilige camera’s is volgens de bond niet nieuw. De Amerikaanse veiligheidsonderzoeker Paul Marrapese vond begin 2019 wereldwijd al 2 miljoen onveilige camera’s. Hij informeerde fabrikanten, maar die ondernamen geen actie. Inmiddels staat de teller op 3,5 miljoen.

De Consumentenbond adviseert om de risicovolle camera’s niet meer te gebruiken. Tenzij gebruikers weten hoe ze de juiste internetpoort in de camera kunnen blokkeren (UDP-poort 32100). Die blokkade beperkt de toegang tot de camera tot het eigen wifinetwerk.

Bron@Emerce.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja als je er een koopt moet je wel een goeie camera kopen en geen rommel van een knaak.camera brother GIF

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.