Ga naar inhoud

VS: Radiogroepen verlengen onbetaald verlof medewerkers


tokoroko

Aanbevolen Berichten

VS: Radiogroepen verlengen onbetaald verlof medewerkers

Medianieuws

De Amerikaanse radiogroepen iHeart Media en Beasley verlengen het onbetaalde verlof van een deel van hun medewerkers. Door de coronacrisis zijn de advertentie-inkomsten ingestort waardoor ook hier draconische maatregelen noodzakelijk zijn.

VS: Radiogroepen verlengen onbetaald verlof medewerkersHet probleem is dat veel radiogroepen al diep in de schulden zaten door veel te dure overnames. En daarom komt de klap van de coronacrisis hard aan.

iHeart Media, de grootste aanbieder van commerciële radio in de VS en eigenaar van stations als Z100 (WHTZ) en KIIS FM, stuurde daarom begin april al een deel van het personeel met onbetaald verlof naar huis. Nu heeft het bedrijf besloten om het onbetaald verlof van ondersteunend personeel met 90 dagen te verlengen.

Voordeel van onbetaald verlof is dat medewerkers niet ontslagen zijn en dat de ziektekostenverzekering gewoon door kan blijven lopen.

Daarnaast blijft bij iHeart Media de verplichting staan dat medewerkers die geen salaris in willen leveren, maar nog wel aan het werk zijn, twee weken vakantie moeten nemen.

Beasley Media, eigenaar van onder meer 101 WRIF in Detroit en Q105 (WRBQ) in Tampa, heeft eveneens het onbetaald verlof van een flink aantal medewerkers met 90 dagen verlengd. Daarnaast moet een deel van het personeel salaris inleveren en zijn opnieuw enkele medewerkers ontslagen. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.