Ga naar inhoud

Omzet uit Nederlandse breedbandmarkt steeg met 8 procent in eerste kwartaal


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Omzet uit Nederlandse breedbandmarkt steeg met 8 procent in eerste kwartaal

it-838384_1280-430x400.jpg

De omzet uit breedbanddiensten op de Nederlandse consumentenmarkt is in het eerste kwartaal van 2020 met bijna 8 procent op jaarbasis gestegen tot 562 miljoen euro, zo blijkt uit recent onderzoek van Telecompaper.

De omzet uit glasvezel-breedbanddiensten is met bijna 17 procent het meest gestegen in het eerste kwartaal, dankzij een sterke groei van 12 procent in het aantal abonnees afgelopen jaar.

Glasvezel was goed voor meer dan 23 procent van de marktomzet, iets hoger dan het aandeel van 21,4 procent in breedbandabonnees eind maart 2020.

Kabel-breedbanddiensten lieten ook een omzetgroei met dubbele cijfers zien, met een stijging van 13 procent op jaarbasis in het eerste kwartaal.

Reden voor de groei: prijsverhogingen en de toegenomen afhankelijkheid van thuiswerk en entertainment in de afgelopen maanden, die consumenten ertoe hebben aangezet om over te schakelen naar hogere snelheden.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.