Ga naar inhoud

Moederbedrijf TikTok mikt op banklicentie


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Moederbedrijf TikTok mikt op banklicentie

27647039339_47c8844edd_k-430x400.jpg

Het Chinese ByteDance, moederbedrijf van TikTok, mikt op een digitale bankvergunning in samenwerking met een partij in Singapore.

Dat bevestigen drie bronnen aan de Financial Times. Volgens hen is ByteDance daartoe in gesprek met de Singaporese ondernemersfamilie Lee, een van de grootste aandeelhouders in de OCBC Bank.

In Singapore zijn drie licenties beschikbaar voor wholesalebanken. Dat is waar ByteDance op mikt. De onderneming uit Peking zou onder de geldende voorwaarden enkel financiële diensten aan klein- en grootzakelijke bedrijven mogen aanbieden. Niet aan de consument.

De diensten van ByteDance hebben samen tussen de een en twee milard gebruikers.

Andere grote Chinese internetbedrijven als Tencent en Alibaba Group hebben elk hun eigen financiële platformen in de vorm van WeChat Pay en Alipay. ByteDance kiest voor Singapore omdat dat het vanuit daar, volgens de Britse zakenkrant, meer impact kan hebben.

Foto: Adi Wahyu (cc)

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.