Ga naar inhoud

Anti-DDoS-coalitie lanceert website over voortgang


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Anti-DDoS-coalitie lanceert website over voortgang

pexels-photo-207840-430x400.jpg

De nationale anti-DDoS-coalitie heeft de website nomoreddos.org gelanceerd, die is bedoeld om geïnteresseerden op de hoogte te houden over de activiteiten van de coalitie en neutrale informatie over DDoS-aanvallen te bieden.

De nationale anti-DDoS-coalitie is een publiek-privaat samenwerkingsverband van sectororganisaties, (semi)overheidsinstellingen en bedrijven die een gezamenlijke, landsbrede aanpak voor DDoS-aanvallen ontwikkelt.

Het doel van de coalitie is om een systematiek te ontwikkelen waarmee men gezamenlijk DDoS-aanvallen in een vroeg stadium kan herkennen en dus ook kan voorkomen. De nu gelanceerde website toont wat de stand van zaken is en biedt ook technische informatie over de aanpak.

Het DDoS clearinghouse is één van de belangrijkste projecten van de coalitie. Dit is een systeem waarmee deelnemers de kenmerken (fingerprints) van DDoS-aanvallen waarmee zij geconfronteerd worden kunnen meten en deze informatie met andere coalitieleden kunnen delen.

Er moet echter nog wel het nodige gebeuren voordat het clearinghouse in 2021 landelijk operationeel wordt. Men is op kleine schaal begonnen, met tien deelnemers.

In de nabije toekomst zal de nationale anti-DDoS-coalitie aanvullende activiteiten ontplooien.

Foto Pexels

Bron@Emerce.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.