Ga naar inhoud

Helft Nederlanders luistert naar Spotify


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Helft Nederlanders luistert naar Spotify

JNV_SPOTIFY_LONDON_OFFICE_10-430x400.jpg

Inmiddels gebruikt ruim de helft van alle Nederlanders muziekdienst Spotify, meer dan tweemaal zoveel als in 2013. Acht op de tien jongeren en jongvolwassenen luisteren via Spotify naar muziek, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

De van oorsprong Zweedse aanbieder van streaming muziek is dit jaar een decennium lang actief in Nederland.

Zowel wereldwijd als in Nederland is Spotify uitgegroeid tot de grootste aanbieder van streaming audio, met ook de hoogste penetratie in betalende gebruikers. De dienst eindigde maart 2020 met 130 miljoen betaalde abonnees (286 miljoen gebruikers totaal).

Een meerderheid van 60 procent van de Nederlandse Spotify-gebruikers kiest voor de betaalde variant zonder reclame en met meer opties, zoals het offline beluisteren van alle muziek uit de database van Spotify.

Verder neemt 9 procent van alle Nederlanders inmiddels een abonnement van Spotify af via een mobiele aanbieder. Er is sprake van een verdrievoudiging sinds de introductie van deze mogelijkheid bij onder meer KPN, Vodafone en T-Mobile vanaf 2015.

Foto Spotify

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.