Ga naar inhoud

Adobe gaat gebruikers vragen om Flash te verwijderen


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Adobe gaat gebruikers vragen om Flash te verwijderen

adult-3912459_1280-430x400.jpg

Adobe gaat gebruikers later dit jaar vragen om de Flash Player op Macs en pc’s te verwijderen. Adobe staakt de ondersteuning zoals eerder aangekondigd definitief op 31 december.

Tot eind dit jaar blijven er nog beveiligingsupdates uitkomen voor Flash Player, maar vanaf volgend jaar zal de software ook niet meer te downloaden zijn en vanaf 2021 kan de speler ook geen Flash-inhoud meer weergeven.

Drie jaar geleden kondigde Adobe het einde van Flash reeds aan in samenwerking met Apple, Mozilla, Microsoft, Facebook en Google. In de meeste browsers is Flash al niet meer actief, al kan de plugin nog handmatig worden aangezet.

Flash ontstond in 1996 als animatiesoftware van Macromedia. Tot 2010 werd Flash op veel websites gebruikt, daarna nam HTML 5 die functie over. Daarnaast doken er steeds meer beveiligingslekken in Flash op.

Feitelijk is Apple baas Steve Jobs verantwoordelijk voor de dood van Flash. Hij weigerde de software op iPhones en iPads omdat de prestaties omlaag gingen.

Foto Pixabay

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.