Ga naar inhoud

Veronica draait extra lange hits op langste dag van het jaar


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Veronica draait extra lange hits op langste dag van het jaar

Medianieuws

Radio Veronica staat op de langste dag van het jaar (zondag 21 juni) in het teken van de 'Long Version Sunday Top 121'. Tijdens de langste dag van het jaar draait Radio Veronica alleen nummers die minstens vijf minuten duren.

Veronica draait extra lange hits op langste dag van het jaarMet zonsopkomst, om 5:19 uur, wordt de lijst afgetrapt en de ontknoping vindt pas plaats om 22:04 uur bij zonsondergang.

De lijst bestaat uit albumversies, remixen, 12 inches maar ook hits die van zichzelf al lang zijn.

‘Purple Rain’ van Prince en ‘Paradise By The Dashboard Light’ staan in de Long Version Sunday Top 121, maar ook de albumversie van Madonna’s ‘Holiday’ en de 12 inch-uitvoeringen van ‘Love Games’ van Level 42 en ‘Relight My Fire’ van Dan Hartman.

De lijst, samengesteld door Veronica, wordt gepresenteerd door Jasper de Vries, Giel Beelen, Lindo Duvall, Dennis Ruyer en Tim Klijn.

Radio 10 heeft al uitgezocht wat de langste nummers zijn in de laatste Top 4000. Het nummer 'Telegraph Road ' van de Dire Straits duurt maar liefst 14:15 minuten.

10. Eagles – The Last Resort 07:25
9. The Moody Blues – Nights In White Satin 07:29
8. Led Zeppelin – Stairway To Heaven 08:00
7. Mark & Clark Band – Worn Down Piano 08:06
6. Meat Loaf – Paradise By The Dashboard Light 08:25
5. Prince – Purple Rain 08:41
4. Jackson Browne – The Load-Out/Stay 08:52
3. Deep Purple – Child In Time 10:15
2. Supertramp – Fool’s Overture 10:54
1. Dire Straits – Telegraph Road 14:15

Door die lengte wilden veel radiostations de plaat niet draaien, dus vroegen dj’s om een kortere versie. Dire Straits-zanger Mark Knopfler weigerde dat echter te doen en vond ‘die vraag eigenlijk niet eens een antwoord waard’. Het resultaat? Een nummer van veertien minuten, waarvan ruim vier minuten aan legendarische gitaarsolo. [Radio.NL]

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.