Ga naar inhoud

Max zendt programma met Aad van den Heuvel opnieuw uit


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Max zendt programma met Aad van den Heuvel opnieuw uit

Medianieuws

Vanwege het overlijden van Aad van den Heuvel zendt Omroep Max een oude uitzending van 'Recht van Spreken', waarin de oorlogsverslaggever, Kro-presentator en schrijver centraal stond, opnieuw uit. Het gesprek dat Elles de Bruin met hem had over zijn werk en leven, is woensdagavond om 23.25 uur te zien op NPO 2.

Max zendt programma met Aad van den Heuvel opnieuw uitIn de uitzending van Recht van Spreken, die in 2017 op televisie werd uitgezonden, blikte Aad met presentator Elles de Bruin terug op zijn veelbewogen loopbaan en leven.

“Ik ben niet ontevreden”, zei Van den Heuvel destijds. “Ik heb gedaan wat ik doen kon.

Aad van den Heuvel reisde voor het KRO-actualiteitenprogramma Brandpunt in de jaren 60 en 70 de hele wereld over. Hij maakte reportages over de bouw van de muur in Berlijn, de Vietnamoorlog en de hongersnood in Biafra.

De beelden van uitgehongerde kleine kinderen in Afrika maakten diepe indruk in Nederland. Van den Heuvel dacht in die jaren met zijn buitenlandreportage de wereld te kunnen verbeteren, vertelde hij in 'Recht van Spreken'.

In de jaren 80 werd Van den Heuvel presentator van het satirische consumentenprogramma 'Ook dat nog'. Een paar jaar geleden bleek dat Van den Heuvel aan longkanker leed. Aad van den Heuvel overleed op 84-jarige leeftijd. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.