Ga naar inhoud

Gijs Staverman: Ik liep enorm naast m’n schoenen


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Gijs Staverman: Ik liep enorm naast m’n schoenen

Medianieuws

Gijs Staverman heeft een periode gekend waarin hij het iets te hoog in de bol had. De DJ bekent dat in de podcast Van Je Af Is Harder van Joost Strootman. “Ik ben arrogant naar m’n ouders geweest, naar m’n vrienden, ik heb het allemaal gehad.”

Gijs Staverman: Ik liep enorm naast m’n schoenenHet speelde allemaal in de periode 1993-1995, toen hij voor Veronica op Radio 3 programma’s als de Top 40 en Staverman & Van Inkel presenteerde.

Gijs: “Het was het toppunt van mijn roem. Ik had zelfs Van Inkel van de eerste plaats in de lijst met populairste disc jockeys gegooid.

Dat was een lijst die de Hitkrant maakte. Dat vond ik hartstikke belangrijk natuurlijk. Toen voelde ik mezelf wel beter dan ooit.

‘Doe eens even normaal man’
Zelfs tegen zijn beste vriend Matthijs ging hij anders doen. “We gingen destijds regelmatig squashen met z’n tweeën. Hij reed met mij mee en ik reageerde op een gegeven moment alsof hij één of andere fan was. Dat hij allemaal dingen voor mij moest pakken en doen.

Toen zei hij: ‘Doe eens even normaal man. Ik ben een vriend van je en help je gewoon.’ Dat opende voor mij de ogen. Ik deed alsof het de normaalste zaak van de wereld was, maar dat was het niet.

Sorry zeggen voor deze periode heeft Gijs nooit gedaan. “Dat was ook niet nodig. Sommige mensen keken me gewoon niet meer aan, die heb ik nooit meer gesproken.

 

Volgens Gijs was zijn arrogante periode redelijk snel voorbij. “Het duurde niet te lang. Je hebt mensen die het nog steeds hebben, maar dan is het te laat. Tegenwoordig ben ik net zo gewoon als jong belegen kaas.

Programma onder vuur
Gijs Staverman is momenteel elke werkdag te horen met Gijs 2.0 op NPO Radio 2. In 'Van Je Af Is Harder' vertelt hij over de tijd twee jaar terug waarin zijn programma onder vuur lag en iedereen dacht dat het zou verdwijnen.

“Dat was een klote periode. Het was niet fijn. Mijn tijdsslot kwam ter beschikking zodat andere omroepen erop konden inschrijven. Ik begreep het gewoon niet en had geen idee waarom het zou moeten.”

Hij is wel altijd positief gebleven. “Ik heb gebeden, gesmeekt en gehoopt. Ik had altijd het idee dat het goed kwam, zelfs toen mijn directeur Dave Kentie (van KRO-NCRV) me belde na een gesprek met de NPO. Hij dacht dat het er niet meer inzat.

Maar toch had ik zoiets van: het komt wel goed. En toen kwam het ook toch goed. Wat het omslagpunt was, ik heb geen flauw idee, maar ik was er heel blij mee.

Van Je Af Is Harder
In de podcast 'Van Je Af Is Harder' praat Joost Strootman met mensen uit de radiowereld. Eerdere gasten waren onder meer Erik de Zwart, Jan Paparazzi, Eva Koreman en Mark Labrand.

In 'Van Je Af Is Harder' vertelt Gijs Staverman verder over de wilde jaren ’90 bij Veronica, zijn eerste ontmoeting met Alfred Lagarde, zijn vele werk voor Veronica TV, zijn tijd bij Qmusic en waarom hij tegenwoordig zo blij is op NPO Radio 2. [Radio.NL]
Foto: Linda Stulic/KroNcrv

Gijs Staverman: Ik liep enorm naast m’n schoenen  
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.