Ga naar inhoud

Documentaire over onlangs overleden Marc de Hond bij Net5


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Documentaire over onlangs overleden Marc de Hond bij Net5

Medianieuws Documentaire over onlangs overleden Marc de Hond bij Net5

'Tot de dood ons scheidt' heet de documentaire die Nada van Nie maakte over het ziekteproces van presentator en theatermaker Marc de Hond. De documentaire is op donderdag (18 juni) om 20.30 uur te zien bij Net5.

Voormalig presentatrice, zangeres en actrice volgde Marc en zijn gezin anderhalf jaar lang van heel dichtbij, waarbij ze mee ging naar ziekenhuisafspraken, chemotherapie, maar ook bij Marc en zijn gezin thuis veel tijd doorbracht.

Het resultaat is volgens Net5 een heel persoonlijk en indringend portret.

Documentaire over onlangs overleden Marc de Hond bij Net5

Foto: Nada van Nie

Marc de Hond, die in 2002 een dwarslaesie opliep en daardoor in een rolstoel belandde, kreeg in 2018 te horen dat hij blaaskanker had. ‘Je moet in het leven spelen met de kaarten die je gedeeld worden’ zei hij daar toen over.

Dit was voor documentairemaakster Nada van Nie aanleiding om hem te benaderen. Ze was geraakt door zijn verhaal en wilde zijn strijd tegen blaaskanker vastleggen.

In de docu schetst Nada van Nie een verhaal over onvoorwaardelijke liefde, het ziekteproces wat een document moest worden voor hun kinderen. Even leek het erop dat er met chemo-en immunotherapie nog een kans op herstel voor hem was. Helaas is onlangs gebleken dat dit toch niet het geval was; als gevolg van uitgezaaide blaaskanker is Marc op 3 juni jl. op 42-jarige leeftijd overleden. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.