Ga naar inhoud

Evi Hanssen maakt docu over duistere kant van het internet


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Evi Hanssen maakt docu over duistere kant van het internet

Medianieuws

BnnVara zend vanaf 30 juni de docu 'Help, mijn borsten staan online' uit. Deze vierdelige documentaireserie over de wereld van sexting, grooming, catfishing en sextortion wordt gepresenteerd door de Belgische presentatrice Evi Hanssen.

Evi Hanssen maakt docu over duistere kant van het internet'Help, mijn borsten staan online' is vier weken lang is iedere dinsdag om 22.10 uur op NPO 3.

De donkerste kant van het internet, waar je pikante selfie plots niet meer privé is, waar de lieve jongen die met je dochter aan het chatten is ineens een man van 57 jaar blijkt te zijn.

En waar die ene gênante foto het perfecte middel blijkt te zijn om je een paar honderd of duizend euro af te persen. Het komt in de huidige digitale wereld geregeld voor.

In deze korte docu tast Evi Hanssen de duistere kant van het internet af en praat ze met slachtoffers, daders, ouders en specialisten over sexting, grooming, catfishing en sextortion. Vier fenomenen, vier afleveringen. Deze documentaireserie is eind januari 2020 ook al uitgezonden op de Vlaamse tv-zender Vier.

Evi Hanssen: “Naaktfoto’s versturen is niks nieuws. De kans is groot dat jouw zoon of dochter dit ook doet. Er missen op het internet alleen nog duidelijke normen en waarden hoe hiermee om te gaan. Slachtoffers van bijvoorbeeld sexting of grooming worden vaak verantwoordelijk gesteld voor hun eigen daden; ze worden door anderen als daders gezien.

‘Had je er maar niet in moeten trappen’, wordt er dan gezegd. Hier moeten we als maatschappij aan werken. Het bespreekbaar maken is in ieder geval een goede eerste stap. [Radio.NL]
Foto: Wim Van De Genachte / bnnvara

Evi Hanssen maakt docu over duistere kant van het internet  
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.