Ga naar inhoud

Studenten ontwikkelen multi-inzetbare sensor


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Studenten ontwikkelen multi-inzetbare sensor

https___www.hu_.nl_443_-_media_hu_afbeeldingen_nieuws_hu-sensor-still-430x400.jpg

Studenten van Hogeschool Utrecht hebben een sensor ontwikkeld die allerlei factoren tegelijk meet: temperatuur, licht, beweging, luchtvochtigheid en luchtdruk.

De studenten spraken met fysiotherapeuten, onderzoekers, natuurbeheerders en woningontwikkelaars over hun wensen om een sensor te ontwikkelen die multi inzetbaar is.

Woningontwikkelaars gebruiken sensoren om de woning slim te maken. Zo kunnen installaties op het juiste moment in actie komen. Fysiotherapeuten zijn geïnteresseerd in de beweging van mensen. Maar ook in het meten van de woonsituatie: je kunt bijvoorbeeld meten of het binnenklimaat van een kamer goed is of juist de klachten van iemand met bijvoorbeeld COPD verergert.

Natuurbeheerders zijn geïnteresseerd in het meten van bezoekersstromen in natuurgebieden. Zo kunnen ze kijken wanneer ze deze stromen anders moeten gaan leiden, om stukken natuurgebied (tijdelijk) te ontzien.

Na meer dan 100 prototypes lukte het de studenten om de ideale sensor te creëren. De sensor wordt de komende tijd doorontwikkeld en gebruikt in het Denver House van de HU, waar bedrijven duurzame technologische woonoplossingen door studenten laten testen. Daarnaast kunnen bedrijven na de doorontwikkeling gratis de kennis en tekeningen die in het project ontwikkeld zijn ontvangen en gebruiken voor innovatie van hun producten en diensten.

Bron@Emerce.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.