Ga naar inhoud

Verplicht dezelfde bandenkeuze voor alle Formule 1-coureurs


dreka

Aanbevolen Berichten

Verplicht dezelfde bandenkeuze voor alle Formule 1-coureurs.

Het staat de Formule 1-teams dit seizoen niet meer vrij om voor elke coureur afzonderlijk een bepaalde hoeveelheid bandencompounds te kiezen. De FIA en Pirelli hebben tezamen bepaald hoeveel sets van elke compound er meegaan naar de Grands Prix.

 
AP-235KDQR591W11_news_cec5a7870ed110198c
 

In 2020 ziet de Formule 1 er in vele opzichten net een beetje anders uit. De FIA heeft wat meer controle over de reglementen opgeëist om snel bepaalde besluiten te nemen om niet voor nog meer oponthoud te zorgen. Een van die maatregelen heeft de FIA vlak voor het voorbije weekend bekrachtigd middels een aanpassing van het sportieve reglement, paragraaf 24.2.

De teams bepalen niet meer zelf hoeveel sets van elke bandencompound ze meenemen naar de Grands Prix. Dit naar eigen zeggen 'om de FIA en Pirelli meer flexibiliteit te geven bij het nemen van bepaalde besluiten'.

Het aantal banden dat de teams meenemen naar de Grands Prix is nu voor elke race vastgesteld op twee setjes harde banden, drie setjes medium-banden en acht setjes van de zachte compound. Voor de eerste races in Oostenrijk heeft Pirelli de C2, C3 en C4-band aangewezen als zijn de harde, de medium en de zachte band.

Bron Racingnews365.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.