Ga naar inhoud

’06-nummers van tienduizenden vijftigplussers doorverkocht voor WhatsAppfraude’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

’06-nummers van tienduizenden vijftigplussers doorverkocht voor WhatsAppfraude’

whatsapp-892926_960_720-430x400.jpg

De namen, adressen en 06-nummers van tienduizenden vijftigplussers worden door criminelen doorverkocht voor WhatsAppfraude. De gegevens komen met name uit callcenters, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Bij WhatsAppfraude doen criminelen zich voor als een bekende die met een smoes om geld vraagt. De ‘bekende’ vraagt je om een rekening voor te schieten, meestal is er haast bij.

In de digitale onderwereld lijken de gegevens voor een groot deel te komen uit callcenters die energiecontracten verkopen. Dat was toch al een dubieuze cowboy business.

Hoe uitgebreider een lijst met ‘verse leads’ is, hoe meer ze opleveren: tussen de 25 cent en 2 euro per potentieel slachtoffer. Het geld van slachtoffers wordt overgeboekt naar rekeningen van geldezels, vaak jongeren die een deel van de buit mogen houden.

De politie krijgt maandelijks duizenden meldingen van WhatsAppfraude binnen en is op de hoogte van de grootschalige illegale datahandel.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.