Ga naar inhoud

Ziggo introduceert Ziggo GO voor Apple-, Android- en Fire TV


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Ziggo introduceert Ziggo GO voor Apple-, Android- en Fire TV

VodafoneZiggo maakt het voor klanten van bedrijfsonderdeel Ziggo vanaf 30 juni mogelijk om tv te kijken via de platformen Apple TV, Android TV eb Fire TV.
 
 

Ziggo GO eindelijk op Apple TV

Het zogenaamde settopboxloos kijken of ‘tv-kijken zonder kastje’ betekent feitelijk dat met online mediaspelers zonder gebruik van een tv-decoder naar tv-diensten gekeken kan worden. Omdat Ziggo ook een app voor Android TV  uitbrengt, houdt dit ook in dat televisies die functioneren op het besturingssysteem Android TV OS ook van de nieuwe Ziggo GO-app voor Android TV gebruik kunnen maken. Ziggo stelt wel een aantal voorwaarden aan het gebruik van deze app. Zo zijn alleen Apple TV mediaspeler van de vierde generatie (Apple TV HD) of hoger (Apple TV 4K) geschikt. Voor het Android TV OS-platform geldt dat de app alleen werkt met versie 5.0 of hoger. Alle versies van Fire TV van Amazon zijn wel geschikt voor de app.

 

Contentaanbieders

Daarnaast is een belangrijke restrictie dat de Ziggo GO-app voor mediaspelers en Smart TV-internettelevisie alleen functioneren als een vaste internetverbinding van Ziggo wordt gebruikt. Het kabelbedrijf moet deze restrictie toepassen vanwege lopende afspreken die met contentleveranciers zijn gemaakt. De Ziggo GO-app voor tablet en smartphone (zowel iOS en Android) en het kijken via pc of laptop blijft wel in alle landen van de Europese Unie (EU) via zowel vaste als mobiele internetverbindingen mogelijk. Dat dit met de Ziggo GO-app voor mediaspelers en televisie niet kan, is omdat deze app als vervanging van een tv-decoder wordt gepresenteerd. Een tv-decoder is ook alleen met een werkende Ziggo-kabelaansluiting te gebruiken. Het kijken met de nieuwe Ziggo GO-app in bijvoorbeeld een vakantiehuis in het buitenland is derhalve dus niet mogelijk.

 

Uitvoerig testtraject

VodafoneZiggo heeft de Ziggo GO-app voor Apple TV, Android TV en Fire TV zowel intern als extern met een beperkte groep klanten uitvoerig getest. In totaal hebben enkele duizenden medewerkers van VodafoneZiggo en klanten van Ziggo vele maanden de apps getest. Ziggo stelt overigens dat het continu de ervaring van gebruikers van de app blijft monitoren en op regelmatige basis updates voor de apps blijft uitbrengen.

 

Overal in huis

Ziggo zet het tv-kijken zonder kastje in om zonder coaxkabels in meerdere kamers van een woonomgeving op de meest uitgebreide manier de kijkbeleving van het kabelbedrijf aan te bieden. Met de apps kniet alleen live naar (vrijwel) alle tv-zenders gekeken worden. Ook het terugkijken van eerder uitgezonden programma’s met Replay TV direct via de tv-gids is mogelijk. Wie bij Ziggo een Ziggo Movies & Series-abonnementsvorm afneemt, kan ook via de nieuwe Ziggo GO-app naar films en series kijken. Als bij het Ziggo-abonnement een Mediabox Next wordt gebruikt, kan de abonnee met de nieuwe Ziggo GO-app ook programma’s voor opname  instellen alsmede eerder opgenomen programma’s bekijken. Het aantal zenders dat met de Ziggo GO-app voor mediaspeler en Smart TV bekeken kan worden, is afhankelijk van de bij Ziggo gekochte tv-abonnementen. Het gebruik van de app is gratis. In tegenstelling tot een extra tv-decoder hoeft dus niet maandelijks een extra bedrag betaald te worden als in één of meerdere kamers via de nieuwe app tv geconsumeerd wordt.

 

Cordcutter

VodafoneZiggo wil met de apps voor Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV ook de groeiende groep cordcutters van dienst zijn. Cordcutters kijken alleen via internet naar tv- en videocontent en zeggen het lineaire tv-abonnement op. Wie echter bij Ziggo alleen een internetabonnement koopt, krijgt automatisch toegang tot een veertigtal tv-zenders die het kabelbedrijf ongecodeerd via het eigen netwerk distribueert. Ziggo biedt afnemers van alleen een internetabonnement deze zenders ook aan via de app voor mediaspeler en Smart TV. Dit sluit naadloos aan bij het kijkgedrag van cordcutters die dit soort apparaten standaard voor tv- en videoconsumptie gebruiken.

 

Volgende stap Ziggo

Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt VodafoneZiggo: "Dankzij de uitbreiding van Ziggo GO op deze platformen gaan tweede en derde beeldschermen nog beter deel uitmaken van het dagelijks huishouden. Met maandelijks meer dan 1,5 miljoen actieve gebruikers staat Ziggo GO samen met YouTube en Netflix al een paar jaar in de top 3 meest gedownloade en gebruikte video-apps. Dankzij deze uitbreiding op drie verschillende platformen bieden we onze diensten nog breder aan. Hand in hand met de vertrouwde Ziggo-functies zoals Replay TV, TV Gids, en Movies & Series (XL) blijft het aantal actieve en tevreden Ziggo-gebruikers groeien."

 

Bron@TotaalTV.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ziggo GO nu ook beschikbaar voor Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV

Apple-430x400.jpg

Het zenderaanbod van Ziggo is voortaan ook te bekijken via de verschillende tv-platformen van Apple, Android en Amazon. Zo kunnen Ziggo-klanten met een tv- en internetabonnement televisieprogramma’s, films en series kijken op het grote televisiescherm via Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV.

De bediening gaat met de afstandsbediening van de mediaspeler of Smart TV. Het gebruiksmenu is vergelijkbaar met het bestaande Ziggo GO-platform. De app ondersteunt verder het gebruik van de voice control-optie van de tv-platformen en de zoekfunctie in meerdere apps binnen dit platform.

De afgelopen tijd is de Ziggo GO app voor Apple TV, Android TV en Fire TV uitvoerig getest door een testpanel van een paar duizend VodafoneZiggo-medewerkers en Ziggo-klanten. In de tussentijd is gebleken dat er veel vraag is naar deze apps.

In tegenstelling tot Ziggo GO voor draagbare apparaten zoals iPads en smartphones werkt Ziggo GO voor Apple TV, Android TV en Fire TV uitsluitend via een vaste Ziggo-internetverbinding in huis.

Vanaf morgen kunnen Ziggo klanten de nieuwe app downloaden via de App Stores van Apple, Android en Amazon.

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.